Mieszanka Bona

To kombinacja trzech warzyw, brokułów, kalafiora i marchwi, która ze względu na ilość i różnorodność zawartych w nich, cennych składników, stanowią swoistą bombę witaminową i mineralną dla organizmu. Mieszkanka może stanowić doskonałe uzupełnienie dla wielu dań lub być bazą do komponowania zdrowych i urozmaiconych posiłków.

Produkt głęboko mrożony.

Skład:

  • Różyczki kalafiora 40%
  • Różyczki Brokuła 30%
  • Marchew Plastry 30%

Sposób przygotowania do spożycia:

Zamrożoną mieszankę wsypać do niewielkiej ilości wrzącej wody z dodatkiem soli. Gotować do miękkości, a następnie odcedzić. Podawać na ciepło z masłem lub zarumienioną na maśle tartą bułką jako dodatek do drugiego dania.

Producent:

Zakład Przetwórstwa Owocowo - Warzywnego w Środzie Wlkp. Spółka z o.o.

Kijewo 39, 63-000 Środa Wlkp.

www.zpow.com.pl sprzedaz@zpow.com.pl

Warunki przechowywania (pod warunkiem nie przerwania łańcucha chłodniczego):

-6°C 4 dni
-12°C 1 miesiąc
-18°C i poniżej do daty podanej nadrukiem na opakowaniu
  • chronić przed rozmrożeniem
  • po rozmrożeniu nie zamrażać powtórnie
Średnia wartość odżywcza w 100 g: Średnia wartość
odżywcza w porcji 200 g:
Wartość energetyczna 156,87 kJ / 37,44 kcal 313,75 kJ / 74,88 kcal
Tłuszcz 0,26 g 0,52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,08 g
Węglowodany 5,55 g 11,10 g
w tym cukry 3,02 g 6,04 g
Błonnik 2,53 g 5,06 g
Białko 1,96 g 3,92 g
Sól* 0,07 g 0,14 g

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Sposób przygotowania do spożycia:

ZAPIEKANA MIESZANKA BONA

Warzywa gotować przez około 5 minut w lekko osolonej wodzie, odsączyć na sicie. Ser pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warzywa i posypać serem. Zapiekać w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180oC.