Włoszczyzna paski
Włoszczyzna paski Środa to mieszanka marchwi, pietruszki, selera i pora. Idealna na zupę, stanowi również podstawowa baza innych dań, jak ryba po grecku, warzywa na patelnię. Polecana do przygotowania szybkich i pełnowartościowych posiłków.
Produkt głęboko mrożony.
Skład:
- Marchew Paski 45%
- Seler Paski 25%
- Por Plastry 20%
- Pietruszka Paski 10%
Sposób przygotowania do spożycia:
Bez rozmrażania zawartość opakowania wsypać do 1,5 l wrzącej wody z 2 kostkami rosołowymi. Gotować około 20 min. Używać jako podstawę do sporządzenia różnego rodzaju zup.
Producent:
Zakład Przetwórstwa Owocowo - Warzywnego w Środzie Wlkp. Spółka z o.o.
Kijewo 39, 63-000 Środa Wlkp.
www.zpow.com.pl sprzedaz@zpow.com.pl
Warunki przechowywania (pod warunkiem nie przerwania łańcucha chłodniczego):
- 6°C 4 dni - 12°C 1 miesiąc - 18 °C i niższej do daty podanej nadrukiem na opakowaniu Wartość odżywcza 100g:
Wartość energetyczna 105 kJ/ 25 kcal Białko 1,4g Węglowodany 7,9g Tłuszcz 0,3g - chronić przed rozmrożeniem
- po rozmrożeniu nie zamrażać powtórnie
Średnia wartość odżywcza w 100 g: Średnia wartość
odżywcza w porcji 200 g:Wartość energetyczna 199,15 kJ / 47,53 kcal 398,31 kJ/ 95,06 kcal Tłuszcz 0,28 g 0,56 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,08 g Węglowodany 7,85 g 15,7 g w tym cukry 4,18 g 8,36 g Błonnik 3,67 g 7,34 g Białko 1,56 g 3,12 g Sól* 0,16 g 0,32 g * Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Sposób na Włoszczyznę Paski:
KOTLECIKI Z WARZYW I KASZY GRYCZANEJ
1 opakowanie mrożonki „Włoszczyzna Paski”
400 g kaszy gryczanej
2 jajka
bułka tarta
olej roślinny
sól, pieprz
„Włoszczyznę Paski” ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kaszę ugotować, odsączyć i zmielić. Kaszę połączyć z warzywami i doprawić solą i pieprzem, dodać jajka. Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.